Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصرایران - تعطیلات اجباری کرونا که شامل حال خیلی‌ها شده است، یک فرصت استثنایی برای خواندن کتاب است حال قرار است اعضای تحریریه عصرایران، برای این زمان ویژه 5 کتاب را معرفی کنند، شاید کمکی باشد برای آنهایی که دوست دارند کتاب بخوانند. کتاب‌های زیر را مصطفی داننده معرفی کرده است:

 

مصطفی داننده: برای حمایت از داستان‌های ایرانی می‌خواهم 5 کتاب از 5 نویسنده ایرانی که دوست‌شان دارم معرفی کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب‌هایی که خوانده‌ام و از ان لذت برده‌ام.

 

1-کلیدر(محمود دولت آبادی)

من بیشتر کتاب‌هایم را در مترو خوانده‌ام. کلیدر بلدترین رمان ایرانی است و طبق برخی گفته‌ها دومین رمان بلند جهان بعد از «در جستجوی زمان از دست رفته» مارسل پروست است.

آنهایی که سوار مترو کرج می‌شوند می‌دانند که سوار شدن به قطار سریع‌السیر چقدر مهم و با ارزش است اما من برای اینکه بیشتر شاهکار دولت آبادی را بخوانم سوار مترو عادی می‌شدم.

کلیدر نام کوهی حوالی سبزوار است. جایی که عمده ماجراهای قهرمان داستان، گل‌محمد در آن اتفاق می‌افتد. خواندن چنین رمانی نیازمند شور و عشق است. عشق به دانستن. دانستن سیمای اجتماعی سرزمین ایران، تاریخ ایران، معیشت جامعه روستایی، مناسبات قومیتی. عشق به درک جزئیات، قدم زدن در دنیایی دیگر. دنیایی که برای خیلی از ما دور از ذهن است.

کلیدر را می‌توانید از انتشارات فرهنگ معاصر تهیه کنید.

 

2-داستان جاوید( اسماعیل فصیح)

به نظر من فصیح بهترین نویسنده ایرانی است. کسی داستان را ساده و به بهترین شکل ممکن تعریف می‌کند. استاد تصویری سازی که به راحتی می‌شود از تمام کتاب‌هایش سریال ساخت.

در اولین گام توصیه می‌کنم تمام کتاب‌های او که خودم آنها را خوانده‌ام، بخوانید. در گام دوم اما توصیه می‌کنم داستان جاوید او را از دست ندهید. داستانی تاثیر مستقیمی در عمق جان شما دارد.

این رمان داستان پسری زردشتی به نام”جاوید” است؛ خانواده جاوید(پدر، مادر، خواهر) برای انجام معامله راهی تهران و خانه ملک آرا شده اند اما پس ازگذشت هفت ماه از تهران بازنگشته اند، جاوید و عمویش برای پیدا کردن آن ها راهی پایتخت می شوند که بین راه عموی جاوید فوت می کند و او به تنهایی این مسیر را ادامه می دهد تا به خانه”ملک آرا” می رسد …

زمان داستان مربوط به سال های ۱۳۰۰(زوال حکومت قاجار و روی کار آمدن رضا شاه پهلوی است) و بر اساس داستانی واقعی نوشته شده است(برگرفته از دستان زندگی جاوید که در آلمان با او آشنا شده بود).

 

3-خون خورده ( مهدی یزدانی خرم)

مهدی یزدانی خرم از آن دسته از نویسندگان است که یقۀ آدم را می‌گیرند و به دل داستان‌شان پرتاب می‌کنند. داستانی که در دل تاریخ اتفاق می‌افتد.

«خون‌خورده» داستان 5 برادر است با 5 سرنوشت گوناکون در شهرهای مختلف. داستان برادران «سوخته» در تهران، آبادان، مشهد و بیروت اتفاق می‌افتد.

مهدی یزدانی خرم از آن دسته از نویسندگان است که یقۀ آدم را می‌گیرند و به دل داستان‌شان پرتاب می‌کنند. داستانی که در دل تاریخ اتفاق می‌افتد.

خون خورده پر از قصه است. هر برادر یک داستان و سرنوشت دارد. برادرانی که اصلا شبیه به هم نیستند و هر کدام دنیایی متعلق به خود دارند. 5 برادر و 5 سرنوشت.

یزدانی خرم، قصه گوی خوبی است. او داستانی را از دل تاریخ برایتان تعریف می‌کند. از دهه‌ی 60 ایران. روزگاری که هر روزش پر از اتفاق است. اتفاق‌هایی که هم عشق دارد، هم نفرت، هم شجاعت و هم ترس.

 

4-همسایه‌ها(احمد محمود)

وقتی کتاب‌های احمد محمود وقتی می‌شود زمین گذاشت که تمام شده باشد. «ارنست همينگوي» معتقد بود «راز ماندگاري نويسندگان اين است كه آنها در كنار اعتقاد به آنچه خلق مي كنند، فصل هاي مهم آثارشان را در زندگي خود تجربه كرده باشد.» و احمد محمود يكي از نويسندگاني است كه در خلق آثارش، بيشترين تجربه شخصي از زندگي را به تصویر کشیده است.

احمد محمود را يكي از مهمترين نويسندگان واقع گرا يا رئاليستي ادبيات داستاني معاصر ايران مي دانند. خیلی‌ها او  را پیشاهنگ نحلهٔ داستان‌نویسی جنوب ایران می‌دانند. محمود از داستان‌نویسانی است که قصّهٔ جنوب را ماندگار کرد.

داستان از زبان اول شخص یعنی «خالد» پسرکی پانزده ساله روایت می شود. پسری که در یک محله ی فقیر نشین در خانه ای با چندین سکنه همراه خانواده اش زندگی می کند و پدرش مانع ادامه ی تحصیل او شده است.

 

5-گود( مهدی افشار نیک)

آخرین کتابی که معرفی می‌کنم رمانی از یک دوست روزنامه نگار است. «گود» مهدی افشار نیک کتابی است که تهران قدیم را روایت می‌کند. این کتاب از بازارچه و زورخانه قدیمی تهران شروع می‌شود و سال‌های پر اتفاق تهران را روایت می‌کند و دوباره به بازارچه و زورخانه ختم می‌شود. مهدی افشار نیک به خوبی دوران 50 و 60 تهران را روایت می‌کند. دو دهه‌ای که پر از حادثه و اتفاق است.

شاید ارتباط با 70 صفحه اول کتاب کمی سخت باشد اما بعد از آن تمام صفحات کتاب جذاب و خواندنی می‌شود. سختی 70 صفحه اول این کتاب هم به خاطر این است که نویسنده به طرح موضوعات گوناگون و موازی با تاریخ‌های پس و پیش می‌پردازد.

افشار نیک در کتاب گود به خوبی به تاریخچه و روابط مجاهدین خلق هم اشاره کرده است. به زبان ساده می‌توان گفت این کتاب روایت گر مبارزات گروه‌های مختلف انقلاب و دوران بعد از انقلاب است.

_______________________

بیشتر بخوانید:

10 فیلم برای دیدن، در این روزهایی که خانه هستیم 13 توصیه کاربردی برای این که "کرونا" وارد خانه‌هایمان نشود لینک کوتاه: asriran.com/0030OO

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کتاب کرونا اتفاق می افتد یزدانی خرم احمد محمود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۷۸۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد

ایسنا/فارس کارشناس حوزه فلسطین اعتقاد دارد که در زمینه مقاومت دچار کمبود کتاب و داستان هستیم، در حالیکه داستان‌های مربوط به فلسطین آنقدر جذابیت و تنوع دارد که نیازی به اضافه کردن تخیل در آن نیست.

مراسم رونمایی از مجموعه داستان «هزار و چهارصد و خیلی زود» با موضوع فلسطین امروز، ۹ اردیبهشت در سینما فرهنگ شیراز واقع در مرکز اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.

در این مراسم که با حضور هدی الموسوی خواهر شهید سید عباس موسوی دبیر کل سابق حزب الله لبنان به انجام رسید، سرپرست نویسندگان کتاب «هزار و چهارصد و خیلی‌زود» در مراسم رونمایی از این کتاب، آن را حاصل تلاش یک گروه ۱۲ نفره خواند و گفت:  این مجموعه داستان ماحصل تلاش گروهی از نویسندگان جوان در کارگاه داستان نویسی است که از زمان شهادت خبرنگار فلسطینی «شیرین ابوعاقله» در شیراز شکل گرفت.

میثم محمدی افزود: بعد از گذشت یکسال، تیم نویسندگان حدود ۱۵۰ داستانک و داستان کوتاه درباره فلسطین نوشتند که در پایان دوره بهترین آثار جمع انتخاب شده و  پس از طی مراحل فنی توسط نشر نواندیشان دنیای کتاب، به مرحله رونمایی رسید.

وی با بیان اینکه این گروه پس از تولید آثاری چون «داستان یک انسان واقعی» و «اینجا باران می بارد»، سومین بار است که به صورت جمعی به تولید محصول رسیده‌اند، گفت: هر بار تعداد اعضای گروه نسبت به اثر قبل افزایش داشته است.

محمدی با اشاره به پشتوانه مطالعاتی گروه و همراهی کارشناس حوزه فلسطین در کارگاه داستان نویسی یادآور شد: حضور کارشناسی مثل محمدمحسن فایضی و تسلط او به شرایط روز و تاریخچه فلسطین در این دوره از کارگاه آموزشی داستان نویسی خیلی به بخش تحقیقاتی کار کمک کرد.

او همچنین از تالیف کتابی دیگر متشکل از داستان کوتاه با موضوع کودکان کار خبر داد.

کارشناس حوزه فلسطین نیز با بیان اینکه کتاب هزار و چهار و خیلی زود به دنبال یک چیز جدید در جریان مقاومت است، گفت: جنگ در جاهای مختلفی از دنیا وجود دارد. کشت و کشتار، حتی کودک کشی را در نقاط دیگر دنیا هم دیده‌ایم اما چیزی که قضیه مقاومت فلسطین را متفاوت می‌کند را باید در مردمش جستجو کنیم.

محمدمحسن فایضی افزود: شهر غزه با یک میلیون و ۲٠٠ هزار نفر جمعیت، به‌جز جنگ، چیزهای دیگری مثل تحریم، قحطی نان، کمبود لوازم بهداشتی و درمانی و خیلی مسائل دیگر را هم در خود دارد، اما تفاوت آنها با سایر مردمان جهان این است که آنها حاضر نیستند خاک خود را ترک کنند.

وی با بیان اینکه در خصوص فلسطین با کمبود داستان و کتاب مواجه هستیم، گفت: حداقل ۴۰ سال است درباره این موضوع صحبت می‌کنیم اما کمتر به روایت قصه در این خصوص پرداخته‌ایم.

به اعتقاد فایضی، نوشتن از فلسطین نیازی به اضافه کردن تخیل ندارد.

او گفت: آنچه در فلسطین می‌گذرد به خودی خود آن‌قدر جذاب و متنوع است که فقط نیاز به روایت در یک بستر هنرمندانه دارد. کاری که در کتاب هزار و چهارصد و خیلی زود، انجام شده است و امیدواریم این آغازی باشد بر ادامه این راه.

خواهر شهید سید عباس موسوی دبیر کل سابق حزب الله لبنان نیز دقایقی به‌همراه مترجم خود به صحبت با حضار پرداخت و درباره هنر مقاومت و اثر آن در جهان اظهار کرد: هنر یک سری پیامدها دارد که از ارزش بالایی برخوردارند و برترین این هنرها مبارزه است.

هدی الموسوی افزود: مبارزه و جهاد، صرفا با شمشیر نیست بلکه با کاغذ و قلم هم هست و در ماجرای زنده کردن فلسطین، می‌تواند مثل صائقه عمل کند.

وی همچنین گفت: بر ما لازم است که تمام توانایی‌مان را برای پرداختن به موضوع مقاومت به عنوان یک عقیده، انتخاب و ایمان به کار بگیریم.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم با حضور مسئولان فرهنگی و خانواده شهدا، از پوستر کتاب «هزار و چهارصد و خیلی زود» رونمایی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد
  • «مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان
  • شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • بهترین فیلم های وسترن با بازی «لی ون کلیف»؛ از Beyond the Law تا The Grand Duel
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • روایت سیمین دانشور از دیدار با امام خمینی(ره)
  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • روی این استقلال نمی شود حساب کرد | دو اتفاق باعث اتحاد تراکتوری ها شده است
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات